Jumaat, 31 Mei 2013

Selamat Datang JUN !


pejam celik, pejam celik dah bulan jun rupanya.. cepatnya masa berjalan berlari,.. HAHA.. yang penting birthday Mira dah dekat..muahahahaha *sila bagi hadiah k* Semoga Bulan Jun ni membawa seribu satu keberkatan kepada kita semua.. Mira harap rezeki kita semua melinpah-limpah bulan ni..AMIN...


Senarai Peserta Segmen Follow Mellow Sampai Lebam By Mira

first of all Mira nak ucap TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK pada korang yang sudi join segmen yang tak seberapa ni.. lepas ni kalau Mira ada buat segmen/GA yang lain harap korang boleh join jugak ...yang belum join boleh klik SINI !
SENARAI PESERTA : 
  1. http://sabghina.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  2. http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  3. http://stuffyies.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  4. http://aisyalieza.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  5. http://tasnemnem.blogspot.com/2013/06/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  6. http://nurabfa.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  7. http://cikaydashafiqa.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  8. http://www.ayuinsyirah.my/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  9. http://kura-ku.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  10. http://diarikuwaniesyazwani.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  11. http://nurulizreen.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  12. http://myrahthesamurai.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  13. http://diarionlinenurul.blogspot.com/2013/05/segmenfollow-mellow-sampai-lebam-by-mira.html
  14. http://aynasyafiqah.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  15. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  16. http://syahadasyuhada.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  17. http://darlieyana.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  18. http://nunapringiacyunq.blogspot.com/2013/05/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  19. http://chaechious.blogspot.com/2013/06/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  20. http://gilapotato.blogspot.com/2013/06/segmen-follow-mellow-sampai-lebam-by.html
  21. Anda ?

tolong mira kumpul duit untuk sambung belajar.. KLIK NOMBOR NI
1 / 2
*tunggu sampai habis loading tau*



LAST UPDATE :
1/6/2013

P/S:  jom kita sama-sama
blogwalking ke blog para peserta 
supaya dapat tambah follower
masing-masing.. 
-xoxo-

Khamis, 23 Mei 2013

Saya Nak Blogger Card Running Man | Song Ji Hyo


*klik banner untuk join*


NAMA : Mira Mohd Sakri
NO CARD : 4

Mei topap giveaways by Cik Yaya

Pengguna : Maxis
Tag : 1 2 

1st Double Giveaway by AinMfna

*klik banner untuk join*

Mira takde banner blog XD

jom pakat join ramai-ramai!! hadiah banyak untuk dimenangi!! Jangan Lepaskan peluang keemasan ini!! Mari sama-sama kita sertai!!
*cakap ala-ala iklan jalan murah*



Senarai Hadiah

  • 1x Kelantanese Bookmark by AinMfna ( 1 pemenang )
  • 2x Doodle Muslimah by Iha Zaliza ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 by Syuhada Syada ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 Maxis by Kak Shaila ( 2 pemenang )
  • 2x Topup RM5 by Fieyna Girang ( 2 pemenang )
  • 3x Casing Phone from Felt Craft by Tulisan Gadis Bosan ( 3 pemenang )
  • 5x Bookmark by Budak Kampung ( 5 pemenang )
  • 1x Perfume Solat & 10x Keychain by Shadhira ( 11 pemenang )
  • 3x Notebook by Shakirah Rosli ( 3 pemenang )
  • 1x Teddy Bear's Sweater by Shafiqah Syika ( 1 pemenang )
  • 1x Baju - Ikut pilihan pemenang by The Roselle ( 1 pemenang )
  • 1x Tudung Bawal Polkadot by Miraa Hussin ( 1 pemenang )
  • 1x Tudung Bawal Sulam & 3x Bookmark Felt by Acik Ieymah ( 4 pemenang )
  • 3x Coklat by LPCW ( 3 pemenang )
  • 2x Shiseido Black Mask by Nurri Akmal ( 2 pemenang )
Tarikh Penyertaan

       Tarikh Mula : 29 April 2013 ( Isnin )
       Tarikh Tamat : 29 Mei 2013 | 11.30 Malam ( Rabu ) @ Cukup 200+ Penyertaan 

Selasa, 21 Mei 2013

3rd Annivesarry GA Blog by Emas Putih



As-Salam


22 MAY 2013 - 05 MAY 2013


Isnin, 20 Mei 2013

Segmen Lucky Draw by dyanzakhi,nabilabiela



*klik banner untuk join*

Ahad, 19 Mei 2013

Giveaway dari Blog Zeera


*klik banner untuk join*

Special Giveaway by Syazlia & Diana


*klik banner untuk join*

'Special Giveaway by Syazlia & Diana  bermula dari 17 Mei 13 - 31 Mei 13.'

Hadiah yang Mira nak menang :
  1. long necklace by Miss Firaa .. SEBAB : mira tak de long necklace,isk,isk.. kesian lah kat mira ni :'(
  2. hadiah misteri by Cik Teha .. SEBAB : mira tak tau lah apa hadiah misteri tu tapi bunyi macam menarik je.. kalau benda lain tu macam dah biasa sangat dengar.. hehe XD

Sabtu, 18 Mei 2013

Duo Big Giveaway!


"Duo Big Giveaway!
Due Date 8 Jun 2012
Click Banner!

Big Thanks To :
Nabila Medan, Shafawi, Mizna Online Shop, Zuwairish Shophouse Page, Easy Boutique, Fizgraphic, Faizah Wahab, Norbai'ah, Addin Aisyah, Mahirah, Dyba, Salamah Qalish

Jumaat, 17 Mei 2013

Setiap Yang Berlaku Ada Hikmah Tersendiri



Kadang-kadang tak semua perkara yang kita nak kita akan dapat.. tak apalah dah bukan rezeki kita..redha,pasrah jelah..tipu lah kalau kata senang-senang je kita terima hakikat yang pedih tu,mesti ada terdetik jugak dalam hati yang 'kenapa kita tak dapat benda yang kita nak tu'..kita pun manusia biasa yg tak boleh lari dari rasa tak puas hati tu.. Tapi lama kelamaan perasaan redha tu akan datang sendiri,. walaupun kita nak mnyangkalkan perkara yg pahit tu pun lambat laun kita terpaksa terima hakikat yang sebenar.. TAPI YAKINLAH BAHAWA SETIAP PERKARA YANG TERJADI ADA HIKMAH YANG TERSENDIRI..ALLAH PASTI TELAH MENYEDIAKAN SESUATU YANG LEBIH BAIK UNTUK MASA DEPAN KITA.. So, just go with the flow...

Khamis, 16 Mei 2013

Segmen Menang Blouse Tribal!


mira harap boleh menang!
*psssst..bagi mira menang ye*

Ni Hadiahnya :

gambar hiasan
*kik banner untuk join*

Rabu, 15 Mei 2013

Terima Kasih Cikguku!

bila sebut je 16 MEi, confirm semua orang tahu hari tu ialah hari guru  kan? kan?
ada ke yg tak tahu ==' so, dikesempatan ni mira nak ucapkan selamat hari guru kepada semua guru-guru di malaysia especially cikgu-cikgu yang pernah mengajar mira tak kira lah secara formal atau tak formal..
SELAMAT HARI GURU DIUCAPKAN KEPADA CIKGU-CIKGU DI  :
  • Tadika Kemas Kem Sri Pantai (dedicated to cikgu ta)
  • SK Teluk Ketapang (dedicated to cikgu-cikgu 1Murni,2Fikir,3Ilham and 4Afdal)
  • SK Sungai Lesong (dedicated to cikgu-cikgu 5IbnuSina and 6IbnuSina)
  • SMK Air Kuning (dedicated to cikgu-cikgu yg pernah mengajar di kelas 1A1,2A1,3A1,4Sains and 5Sains)
Mira nak ucapkan TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK atas segala pengorbanan cikgu dalam mendidik mira sehingga sekarang..tak lupa juga buat keluarga yg sentiasa menjadi cikgu secara tak formal dalam mengajar mira tentang erti kehidupan sebenar (terutamanya ibu)...tanpa anda semua mira tak kan berada di tempat mira berada sekarang..TERIMA KASIH UNTUK SEGALA-GALANYA... 
*jom nyanyi sama-sama*

Isnin, 13 Mei 2013

DIA Maha mengetahui...

Fact :
Mira tak dapat interview IPG k!
tapi takpa lah..mungkin rezeki mira tak da kat situ.. mula2 rasa terkilan jugak lah sbb tak dapat iv tu..mmg mengharapkan tersangat-sangat lah..TAPI itu cerita 2 minggu lepas lah..NOW  mira dah faham kenapa ALLAH S.W.T tak beri mira iv ipg tu.. bila mira tgk kawan2 yg dah pergi iv ipg tu diorang cakap iv scara bkumpulan and  dia tunjuk video yg kita perlu bagi pendapat masing-masing..Mira rasa kalau mira buat iv tu,mira tak yakin yg mira boleh lulus..
SO
think positive..mungkin DIA tahu yg mira tak boleh buat and DIA ada rancangan yg lebih baik untuk masa depan mira.. 
masih mengharapkan permohonan upu tu dapat lah.. 
itu je harapan yg terakhir skarg ni..
AMIN...
Till then.
bye
P/S : doakan yang terbaik 
untuk mira ye...

Ahad, 12 Mei 2013

Selamat hari ibu!


selamat hari ibu pada semua IBU-IBU di dunia ni
khususnya
untuk PUAN RUSIYAH BINTI YAHYA!

terima kasih untuk semuanya.. jasa ibu sentiasa akan mira kenang sampai bila2..
kalau nak balas pon rasanya.. takkan terbalas jasa ibu tu..
mira janji, 1 hari nnti mira akan buat ibu bangga dgn mira..

mira sayang ibu sangat-sangat....... 

I feel so safe in this world because I already know that no matter what, you will always be there for me to watch my back and pick me up whenever I fall. Mommy you are the best! I love you so much. Happy Mother’s day.
*ini lah ibu kesayangan mira*







Ahad, 5 Mei 2013

Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A


*klik banner untuk join*
follower terkini : 127

Jumaat, 3 Mei 2013

1st Baby Giveaway by KmliaHshm


*klik banner ni*

mira nak sangat menang BIG TEDDY BEAR tu! kalau tak pon mana2 hadiah pon
ok je sbb hadiah dia semua AWESOME!!
mira nak sangat menang hadiah yg drpada OVERSEAS
tu...

tag :
ika
shammira
anis
 

Khamis, 2 Mei 2013

Segmen Blogger Terpantas !

*klik banner*
24 pemenang terpantas dicari!!!
hadiah : 
  • Topup RM128 akan dibahagikan kpd 14 orang pemenang !
  • Bloglist x 2 orang pemenang
  • Artificle silver ring nama sendiri x seorang
  • Header x 8 orang pemenang
  • Footer x 2 Orang pemenang