Selasa, 19 April 2016

Unofficially graduated


17 April 2016 -  last paper for the Diploma. Setelah berakhirnya paper tersebut maka, berakhir jugaklah kesengsaraan ku selama 2 tahun setengah ni HUHUHU. Harapnya segala Ups and Down selama ni berbaloi lah. Kalau nak compare kan dengan kawan kawan seperjuangan yang ambil course lain, I mean kawan kawan masa SPM dulu, aku dapat habiskan diploma sejajar dengan mereka. Yes, kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya dulu I got no chances to futher my study, tak dapat offer from any goverment university. Diorang dah start satu sem, but me still at home, tidur dan makan sepanjang tahun. Tapi alhamdullilah, Allah SWT have a better plan for me.Lepas almost setahun tanam jaung je kerjanya,  rezeki offer untuk further study from UiTM datang. 
So yaa, now i have already finished the 2 years and a half wonderful journey in Diploma in Science. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah. Blog ni pun dah lama kena tinggal, Insyaallah, banyak post baru akan naik lepas ni, nak kena post pasal journey sepanjang diploma ni.. Simpan as kenangan untuk diri sendiri.. HEHE. 
Pengajaran yang mira dapat through out all this things is, Just believe in yourself, even kau tak sehebat orang lain, percaya satu benda, Allah ada sentiasa dengan kau, Plan yang dia dah sediakan sangat baik untuk diri kita walaupun kita tak dapat apa yang kita idam idamkan. Until then, wasalam.


Belanja gambar dengan para classmate :)