Isnin, 19 Disember 2011

OMBAK RINDU the best!

salam..
hari ni mira nak story psal mira pegi tgk filem OMBAK RINDU..
tgh hari tadi mira g tgk cite ni, tgk kat MIDVALLEY MEGAMALL..
cite  tu mmg best giler..tgk skli rase nak tgk agi...
mmg sedih habes r,,.. smpai dalam panggung tu boleh dgr suara2 tangisan penonton.. 
ade yang sampai kene pujuk tuk bhenti mnangis...huhu...sian die...
ermmm...mira   pulak? hehe... of course lah nangis..cite tu sedih x kan nak mengilai pulak kan...
cite tu memang  BEST+SEDIH+ROMANTIK=rase nak tgk lagi lah....haha
so,TAHNIAH tuk para pelakon die especialy for MAYA KARIN,AARON AZIZ, n LISA SURIHANI coz filem ni mmg SUPERB!!
*tiket wyang
Ombak Rindu (Official Homepage)


              P/S:  thank you very2 much for   my 
aunty ROHAIDA YAHAYA
sbb bwk mia tgk cite ni..
n  4  farah farhana thanx sbb
 jd peneman setia..haha..  

Sabtu, 10 Disember 2011

geng 'giler-giler'..

Assalammualaikum..

This time MR nak tulis psal geng Giler2 Mr wk2 kat school...
Boleh dikatakan almost hari2 ktorag giler..
ehem..correction bkn giler yg msuk hospital tg rambutan tu ek! BUT prangai yg giler2 lah..
nak tau mcm mane ktorg jd giler?? ha.. ktorang bila TENSION mmg ske buat lawak 'pandai'..
hehe..bkn lawak bodoh ye!
kdang2 suke merepek2..dah smpai tahap kronik dah..
agaknye kalau g hospital mmg dah kene tahan kat WAD GILA..
hahahaha
tp tu lah..bila musim holday ni..terasa sunyi tanpa gelak ketawa yg gila-gila tu..
rindu nak lepak n gelak2 ngn diorg..
to my geng giler2 LALA,YANIE, ANA 
miss u all
x sbr nak gelak lagi lah..

ok ! MR nak kenalkan geng giler2 MR:
ARDIANI(YANIE)

NORMAIZATUL IZMA (LALA)

Roziana Sariff
ROZIANA (ANA)


ni lah geng giler2 MR .. 
diorang mmg happening  giler...
to my friend..
aq syg korang...






that's all 4 now..
nnt MR story psal benda lai plak ye..
BYE!
P/S:  yanie,lala, n ana..
jgn mara ha..
(^_^)

Jumaat, 9 Disember 2011

Rahsia minuman kegemaran

SALAM..
setiap org mesti ade air yang diorg ske minum.. so korang bace lah rahsia disebalik air kegemran korang tu...



LATTE
Sofistikated adalah keperibadian paling jelas yang dapat dilihat dalam diri individu yang gemar menikmati minuman ‘Latte’ ini. Selain itu sikapnya yang sentiasa bersifat ingin tahu dan sentiasa ingin belajar secara tidak langsung turut memperlihatkan dirinya yang terpelajar dan berpendidikan. 
Sekiranya kekasih anda menggemari minuman ini, aduh…beruntunglah anda kerana dia seorang yang romantik dan jiwanya penuh dengan kasih sayang. Si penggemar ‘Latte’ biasanya akan sentiasa dengan pasanggannya dan akan sentiasa cuba melakukan yang terbaik demi mengukuhkan lagi perhubungannya.

KOPI
Anda sesuai mengendalikan perniagaan sendiri. Si penggemar kopi biasanya memiliki keperibadian yang menyakinkan. Sikap yakin dengan kebolehan diri sendiri membolehkan mereka maju dalam apa jua bidang yang diceburi. Namun mereka ini juga memiliki sikap berjimat cermat yang teramat sangat sehingga ada yang menganggap mereka ini agak kedekut! Ya, mungkin kedekut kepada orang lain tapi bukan pada dirinya sendiri! Lihat sahaja gaya dan penampilannya. Boleh dikatakan dari hujung rambut hingga ke hujung kaki, semuanya barangan berjenama! Opps…dalam subjek mencari pasangan pula, mereka dikatakan terlalu cerewet! Hati-hati, jangan sampai orang lain bosan pula untuk mendekati anda kerana sifat cerewet anda itu.

KOPI SUSU
Wah, orangnya sentiasa kelihatan sibuk. gayanya juga bagaikan tak terurus dek kesuntukan masa. Si penggemar kopi susu ini memang tidak boleh duduk diam. Boleh dikatakan setiap waktu yang ada akan dipergunakan sebaik mungkin untuk melakukan kerja-kerja yang dirasakan agak penting. Ingat, anda juga perlu meluangkan masa untuk merehatkan minda. Anda bukannya robot yang mampu melakukan segala-galanya tanpa berehat. Paling tidak pun, kemaskan sikit gaya penampilan anda itu agar orang lain berasa selesa berdampingan dengan anda! Oh ya! Kasihanilah si dia yang sentiasa meginginkan perhatian dari anda. Jangan sampai si dia berasa bosan dengan sikap anda yang boleh dikategorikan dalan lingkungan individu yang ‘gila bekerja’. Belajar menyusun jadual harian anda agar hari anda berjalan lebih lancar dan jangan lupa, selitkan sedikit masa untuk bersama-sama si dia…mungkin dengan menonton wayang bersama!

TEH
Tenang dan bersahaja adalah tarikan utama pada kelompok individu ini. Mereka bijak menguasai keadaan dan tidak hairanlah sekiranya mereka mempunyai ramai teman. Selain itu, muzik adalah teman setianya. Mungkin si penggemar teh ini tidak kisah sekiranya dalam satu tempoh waktu tertentu dia tidak ditemani oleh mana-mana teman kerana peluang bersendirian yang ada itu digunakannya untuk menghayati muzik kegemarannya. Faktor kesihatan sentiasa mendapat perhatian anda kerana anda sentiasa inginkan kesihatan yang terbaik untuk diri anda Syabas!

MOCHA
Orangnya lincah dan gemarkan cabaran. Si penggemar Mocha mempunyai keperibadian yang agak keanak-anakan dan setiap bual bicara yang meniti di bibirnya pasti mempunyai unsur jenaka. Individu yang tergolong dalam kategori ini disifatkan sebgai individu yang sukar bersikap serius, boleh dikatakan setiap detik dan saat, tumpuan di dalam mindanya itu lebih kepada unsur-unsur keseronokkan dan mencari hiburan. Mereka juga gemar bersosial dan tidak gemar hidup bersendirian. Tidak hairanlah sekiranya mereka tidak mempunyai sehingga ke hari ini. Mana tidaknya, individu yang cuba untuk mendekatinya sentiasa merasa ragu-ragu untuk serius bercinta dengan si penggemar _Mocha ini. Sikap keanak-anakannya itu tentu sekali tidak menyakinkan pasangan bahawa individu itu telah bersedia untuk serius dalam percintaan. Mungkin penggemar _Mocha boleh cuba melakukan pembaharuan dalam hidupnya mulai hari ini.

MINUMAN SEJUK
Sekiranya anda lebih gemar menikmati apa saja minuman asalkan ’sejuk’ menunjukkan bahawa anda tergolong dalam kategori yang gemar bersosial dan berhibur bersama teman-teman. Anda lebih gemar berkumpul dengan teman-teman akrab anda dan boleh bersantai bersama mereka hingga berjam-jam lamanya. Selain itu anda juga memiliki daya pemikiran yang kreatif dan sentiasa ingin cuba tampil denga idea-idea baru dalam melaksanakan tugasan anda. Namun awas, minuman sejuk ini tidak baik untuk kesihatan.

MINUMAN PANAS
Penampilan anda kelihatan penuh menyakinkan dan matang. Mungkin ramai yang memperkatakan bahawa penampilan anda kelihatan lebih matang dari usia sebenar anda. Namun anda tidak pernah menghiraukan apa jua tanggapan orang lain yang diberikan kepada anda. Anda memiliki matlamat hidup yang tersendiri dan sentiasa berusaha untuk hidup merealisasikannya biarpun terpaksa berhadapan dengan bermacam-macam rintangan. Teruskan usaha anda itu.

Rabu, 23 November 2011

nothing to say!

as usual NOTHING TO SAY!!
1st of all salam 1 malaysia....

kali ni mira x tau nak post ape pon..
waktu mira post kan blog kali ni,mira ade dkat alor setar kedah..
sambil mkn nasi goreng + cekodok..hehe
 

**pinjam imej kat cik google
 

ske nye bila time CUTI SEKOLAH boleh jln2...hehe

dah lah..mira x tau nak post ape dah...
k,bye..
salam

Jumaat, 18 November 2011

school holiday time!




salam.
lamenye mira x post entry baru kan? sibuk + x de mood nak ber blogging lah...huhu
PEJAM celik-pejam celik dah akhir tahun dah pun...ermmm..perasan sedih + gembira coz dpt cuti..but at the same time,rindu kat kawan2 lah..
bila dah masuk school next year dah nak SPM dah..huhu..takut..
cepatnye masa berlalu kan?! lepas spm dah habis sekolah..n bkal mninggalkan alam p'sekolahn...
I WILL MISS MY SCHOOL TIME...

I WILL MISS ALL MY FRIENDS!!
**my classmate:)

your sincerly,
-mira-

Jumaat, 28 Oktober 2011

..feVer of AditYa fiRmAnSyaH...

hai & assalamualaikum..
semenjak dua menjak ni minat mira kat ADITYA FIRMANSYAH ni smakin melonjak2..haha...
SO, hari ni mira nak pknalkan BUAH HATI mira *prasan je lebih buat masa skarg kat korang smua...
FYI ni adelah sdikit sbnyk psal buah hati MR ni:-

ney lah BUAH HATI mira ..hihi..ensem x?

Nama penuh: Aditya Nuruliman Firmansyah
Tarikh Lahir:28 mei 1988

tara!! comelnye.....huhu..

lagi...
that's all for now..hope u guys jgn jelez lak..haha...bye!




your sincerly,
-mira-

Selasa, 25 Oktober 2011

19 KEISTIMEWAAN WANITA..

ASSALAMMUALAIKUM & salam sejahtera...
Hari ni MR terasa nak post story tntg keistimewaan perempuan pulak...sbb MR sndiri pon seorg perempuan...
SO,u all bace je lah ape yg MR catat ni k.. hope u guys ENJOY IT!

  1.  Do'a  wanita lebih makbul daripada lelaki karena sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki.  Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda : " Ibu lebih penyayang daripada Bapak dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia.
  2.  Wanita yang solehah ( baik ) itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh.
  3.  Barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seperti orang yang senantiasa menangis Karena takut Allah SWT dan orang yang takut Allah SWT akan diharamkan api neraka  keatas tubuhnya.
  4.  Barang siapa yang membawa hadiah ( barang, makanan dari pasar kerumah ) lalu diberikan kepada keluarganya, maka  pahalanya seperti bersedakah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barang siapa yang menyukai akan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.S
  5. Wanita  yang tinggal bersama anak-anaknya, akan tinggal bersama aku ( Rasulullah SAW ) di dalam surga.
  6.  Barang siapa yang mempunyai tiga anak perempuan atau tiga Saudara perempuan atau dua Saudara perempuan , lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dengan penuh  rasa takwa serta bertanggung jawab, maka baginya  adalah surga.
  7.  Dari Aisyah r.a. "Barang siapa yang diuji dengan sesuatu dari anak-anak perempuannya  lalu dia berbuat baik kepada mereka , maka mereka akan menjadi penghalang baginya api neraka."
  8.  Surga  itu di bawah telapak kaki ibu.
  9.  Apabila memanggilmu dua orang ibu bapamu  maka jawablah  panggilan ibumu dahulu.
  10. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu surga . Masuklah dari manapun pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.
  11. Wanita yang taat pada suaminya, semua ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan, semuanya beristigfar baginya selama dia taat kepada  suaminya dan rekannya ( serta  menjaga sembahyang dan puasanya ).
  12.  Aisyah r.a. berkata " aku bertanya pada rasulullah SAW, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita? Jawab baginda "suaminya". Siapa pula berhak terhadap lelaki?" jawab Rasulullah SAW "Ibunya"
  13. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa di bulan Ramadhan, memelihara kehormatannya serta taat pada suaminya, masuklah dia dari pintu  surga mana saja yang dia kehendaki
  14.  Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT  memasukkan dia kedalam surga lebih dahulu daripada suaminya ( 10.000 tahun )
  15.  Apabila seorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya, maka beristigfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1000 kebaikan dan  menghapuskan darinya 1000 kejahatan.
  16. Apabila seorang perempuan  mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan  baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah SWT
  17. Apabila seorang perempuan  melahirkan anak, keluarlah ia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkan
  18.  Apabila telah lahir ( anak ) lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan dari susunya diberi satu kebajikan
  19. Apabila semalaman ( ibu ) tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT

Selasa, 11 Oktober 2011

..FINAL EXAM...

Bissmillahhirrahmanirahimm....
first of all, mira nak bersyukur sangat2 coz mira  masih dberikan peluang tuk post entry baru lg tuk hari ney..
ALHAMDULILLAH..
mira nak cite psal psiapan mira tuk final exam 2011.. agk stress gak lah..BUT ibu mira always pesan blajar rajin2 kita kn org snang'..n kata2 ibu SENTIASA dalam ingatan mira,..
exam kali ni agak berat lah coz subjek smua 'killer' giler...
ecspecially BIO,FIZ ,KIM, N ADD MATH...
b'tmbh stress bila cg asyik 'push' minda kitaorg..cg nak kan yg t'baek dr ktorg.. kalau BOLEH mmg mira nak sgt bagi hadiah yg THE BEST RESULT tuk smua cg.. but itupon kalau mampu..
INSYAALLAH..
mira akan buat yg terbaik untuk IBU..CIKGU..n tuk MYSELF..
..SEKIAN..

your sincerly,
-mira-

Khamis, 15 September 2011

-SAMBUTAN KEMERDEKAAN & HARI MALAYSIA-





assalamualaikum...jwb jgn x jwb dose tau!! haha... kalau bace entry ney pstikan anda snyum sntiase jgn marah2..nnt cpt tue tau...hihi...
melalut lah pulak mira ni..hoho..
mira nak cite pasal smbutan merdeka at skull MR td.. ANYWAY ,, mira  nak ucpka tahniah pada semua yg mnjayakan program td.. specially for *en.mohd nor bahari@ cg baie  idea cg td mmg superb abis lah..
Firstly, ktorg diarah kan berarak spnjg jln before smpai dataran perhimpunan...
nie gamba wktu perarakan..

pstu ble smpai  dataran kami kena nyanyi lagu lagu merdeka lah ape lg..mmg best lah.. mmg memekak abes r..haha...
laungan kemerdekaan by cg masri..


THAT'S all for now.. insyallah kalau ade mase mira  citew hal lain pulak lain kali...
see you again.. (^_^)




your sincerly,
-mira-

Sabtu, 10 September 2011

TaK eLoK bRhAsAd DeNgKi....

 sifat-sifat dendam, dengki dan marah itu di antara sifat-sifat yang menarik manusia kepada sebab-sebab kemusnahan dan kecelakaan, maka alangkah perlunya manusia itu untuk mengetahui sebab-sebab pendorongnya atau punca-punca perosaknya, agar ia dapat menghindarkan diri daripada bahaya-bahaya itu, dan agar ia dapat berhati-hati dan menjauhkannya dari hati dengan seberapa yang boleh. Tentang kesan-kesan marah dan alamat-alamatya pada anggota, ialah suka memukul, menyerang, menghancurkan harta benda, melukai bahkan membunuh sekalipun, jika berkuasa melakukan seperti itu. Malah ada kalanya ia sampai menganiaya diri sendiri, mengoyak-ngoyakkan pakaiannya, memukul-mukul dirinya, atau terkadang-kadang ia memukul-mukul tanah. Biasa juga orang yang berkelakuan begini diserang oleh perasaan tidak sedarkan diri, sehingga semua tindakanya itu seperti tidakan orang tak siuman atau hilang akal. Orang yang dalam keadaan begini, tidak mustahil akan merosakkan harta benda, menganiaya binatang, memecahkan pinggan-mangkuk, ataupun sampai memaki- maki binatang. Tidaklah hairan pula, jika binatang itu menendangnya, ia akan menendang balik binatang itu. Jelaslah ketika itu, ia akan bersikap seperti orang gila.
OLEH ITU,, 


akui lah kelemahan diri msing2 n jgn dengki ngn kelebihan org lain.....salam...

Jumaat, 26 Ogos 2011

DaRi JaUh Ku PoHoN mAaF....

tajuk entry kali ni mcm bunyi tajuk lagu kan?? mmg saje pon MR ltak tjuk mcm ni biar rase syahdu skit, lg pon esk lusa dah nak raya pon..
rase sebak pulak bila dengar lagu raye.. raye taon ni MR rase lain skit sbb taon ni MR dah kehilangan satu cahya dalm hidup MR dan kluarga.. cahaya ni sunggh istimewa dlam hidup MR... di kesempatan ni,MR nak ucapkan MOHON MAAF DARI UJUNG KPALA SAMPAI UJUNG KAKI kalau mr ade buat silap pada kengkawan, family n sahabat handai x lupa jugak tuk korang yg sudi singgah blog MR yg x sbrapa ni..  hopefully korang gembira menyambut hari raya tahun '11  kali ni.. SALAM AIDILFITRI DARI MR..


Satukan tangan,satukan hati
Itulah indahnya silaturahim
Di Hari kemenangan Kita padukan
Keikhlasan untuk saling memaafkan
Selamat Hari Raya aidilFitri
Mohon Maaf zahir Batin..
                                  khas tuk korang smua..   

Jumaat, 12 Ogos 2011

..SALAM RAMADHAN..

 R- ramadhan dinanti oleh umat islam
 A- andai dapat menghapuskan dosa yang lalu
 M- marilah kita tingkatkan pahala
 A- agar hidup diredhai oleh allah s.w.t
 D- dengan setulus hati yang ikhlas
 H- hanya pada-Mu ku memohon
 A- agar aku dapat melaksanakan dengan sempurna
 N-natijahnya hidupsntiasa diberkati oleh Nya..


¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥♥♥*¸.•'´¯)¸.•'​ ´¯) ♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸*♥♥*¸.•'´¯)¸.•'​ ´¯)♥ ♥♥(¯`'•.¸(¯`'•.¸**¸.•'´¯)¸.•'´​ ¯)♥♥  SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL MUBARAK! (_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥♥♥*`'•.¸_)`'•​ .¸_) ♥(_¸.•'´(_¸.•'´*♥♥*`'•.¸_)`'•.​ ¸_)♥ ♥♥(_¸.•'´(_¸.•'´**`'•.¸_)`'•.¸​ _)♥♥..

Ahad, 24 Julai 2011

3hari 2malm yg amat myeksakan..

mr nak cite sket psal pngalamn mr g prkhemahan,, mula2 smpai kem dah kene dera jemur tgh pnas rase mcm nak blek n mnyesal giler dtg pkhemahan ney..rasenye tuhan je yg tahu,,..adeke ptot pkol 2 pagi dsuruh nye bg taklimat n kejut org dr tdo?? huh..mcm2 prasaan dtg mcm nak maki sume org..but bile dah msok ary ke2  dah rase sronok sket.. 'Comkem' sruh buat aktiviti lasak: terjun dr tingkat 1 bangunan,pnjat dinding,pnjat smpai tingkat 2,pnjat tali mcm bruang koala,n last brenang dlm air lumpur yg katenye ade ular n lintah..ape lagi kadet prempuan pon mnjerit2 mmcm org giler lah.. nak mkn pon x smpat..main telan je ape yg ade x kunyah dah..ahaha..trok an..tapi ble d pk2 bagos jgk kem ney..apt mmbna jati diri kite an..anyway mmg lah rase ltih giler but adelah rase sronok jgk...:)

Ahad, 17 Julai 2011

....about me....

hi!!! tjuk entry MR kali ney 'about me'..so MR nak citew psal diri MR lah,,.. kalo u all nak tau,MR ney nak kate pandai x lah pndai sgt BUT nak kate bongok 2 x lah..kalo exam i'm always at top 15 lah dlm kls..cehhhhh ayt MR mcm ngade2 ek?! rase nak tampar je..hehe..:D
kalo dlm kls MR paling x ske subjek add math..bsrabut kepale rase eh..rase nak pcah otak pon ade,,..bkn ape cume geram kat diri sndiri sbb x dpt jwb ltihan.. MR ney sbenarnye bleh d kategori an dlm glongan kaki nvel gak r.. sbb MR ske sgt bace nvel..x tao r knpe.. N dlm bnyk2 citew dlm dunie ney MR suke tgk citew indon.. smpai kdang2 kene marah ngn mak MR sbb asyik tgk citew indon jew mcm dah x de citew mlayu..hihi..
Jonas Rivanno Wattimena kalo korang nak tau this is my favourite actor(kalo citew indon lah)..
Andah Asmirandahthis is my favoruite actress (pon kalo citew indon lah)..
msti korang tertanya2 sapew favourite actor n actress MR kalo at MALAYSIA lak an??
nnti MR akan bgtao at entry yg sterosnye k.. MR nak sgt tlis skarng but homework MR blambak2 tgh mnunggu tuk disiapkan..k MR chow dlu..SALAM..

Rabu, 6 Julai 2011

-salam perkenalan-

salam or hi!! nme sy miss rainbow..kalo u all nak tau,,sy still study at f4..hehe.. ok lah..that's all for now!! :)