Khamis, 11 September 2014

Sesal Separuh Nyawa


'' Sesetengah perkara yang telah berlaku memang tidak harus di sesalkan, tetapi kesesalan yang datang dengan keinsafan tu manis harganya... ''


Jumaat, 5 September 2014

Jodoh Rahsia Allah


''Kadang kadang bercinta bertahun tahun tapi akhirnya berkahwin dengan orang yang baru kenal dua tiga minggu''

Harini mira bukan nak jadi doktor cinta, tapi hanya ingin share sedikit pandangan mengenai jodoh ( since selalu sangat dengar masalah cinta kengkawan ) walaupun mira sendiri pun tak pernah rasa benda gini,, tapi Macam macam yang kita dengar, ada yang bencinta putus di tengah jalan, yang dah kahwin beranak pinak pun boleh bercerai berai, yang remaja remaja ni pakat nak cari 'pemilik tulang rusuk' lah.. macam macam.. Sebenarnya satu je yang kita ingat, Allah swt dah tetapkan jodoh kita sejak dulu lagi, sebelum kita wujud kat atas muka bumi ni lagi.. So, lambat atau cepat semua tu akan datang.. Memang betul kita pun kena lah ada usaha ke arah itu, tapi jangan lah  beria ia sangat dik oii.. Dan bila yang bercinta berthaun tahun, yang bercerai semua tu jadi, percayalah semua tu ada hikmah yang tersendir, maybe you deserved someone better.. Terima semua ketentuanNya dengan ikhlas insyaallah ganjaran yang hebat menanti anda.. Bila kita dah betul betul sedia Allah swt akan hantar seseorang untuk kita, just believe in Allah.. 




'' Someone, somewhere.. is made for you ''