Rabu, 12 November 2014

Alhamdulillah


Alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah..
Denganrasa rendah dirinya mira mengucapkan syukur terima kasih kepada Allah SWT yang maha memberi rezeki.. dengan izinNya, mira dapat lulus semua subjek dalam sem ni.. semua sekali ada 8 Subjek, with double physics.. semua nya killer subject pulak tu, calculus, chemistry, biology.. fuhhh what a tiring semester..

biarlah orang nak cakap apa pun, walaupun tak dekan, mira dah bersyukur sangat dah ni, mira sedar kemampuan mira tahap mana.. Rezeki tuhan tu kan luas, mira percaya janji Allah tu.. 
thats it for now.. bye, assalamualaikum.


Khamis, 11 September 2014

Sesal Separuh Nyawa


'' Sesetengah perkara yang telah berlaku memang tidak harus di sesalkan, tetapi kesesalan yang datang dengan keinsafan tu manis harganya... ''


Jumaat, 5 September 2014

Jodoh Rahsia Allah


''Kadang kadang bercinta bertahun tahun tapi akhirnya berkahwin dengan orang yang baru kenal dua tiga minggu''

Harini mira bukan nak jadi doktor cinta, tapi hanya ingin share sedikit pandangan mengenai jodoh ( since selalu sangat dengar masalah cinta kengkawan ) walaupun mira sendiri pun tak pernah rasa benda gini,, tapi Macam macam yang kita dengar, ada yang bencinta putus di tengah jalan, yang dah kahwin beranak pinak pun boleh bercerai berai, yang remaja remaja ni pakat nak cari 'pemilik tulang rusuk' lah.. macam macam.. Sebenarnya satu je yang kita ingat, Allah swt dah tetapkan jodoh kita sejak dulu lagi, sebelum kita wujud kat atas muka bumi ni lagi.. So, lambat atau cepat semua tu akan datang.. Memang betul kita pun kena lah ada usaha ke arah itu, tapi jangan lah  beria ia sangat dik oii.. Dan bila yang bercinta berthaun tahun, yang bercerai semua tu jadi, percayalah semua tu ada hikmah yang tersendir, maybe you deserved someone better.. Terima semua ketentuanNya dengan ikhlas insyaallah ganjaran yang hebat menanti anda.. Bila kita dah betul betul sedia Allah swt akan hantar seseorang untuk kita, just believe in Allah.. 




'' Someone, somewhere.. is made for you ''

Ahad, 13 Julai 2014

I'm Back


ya allah, lama nya mira tak update kat sini kan? Kat sini internet lambat giler.. oh lupa nak bagitahu, sekarang mira dekat UiTM TAPAH tahu.. dekat je dengan rumah muahahaha... dah hampir sebulan lebih duduk dalam ni, buat masa ni semua okaylah, cantikkkkk! And walaupun dah petengahan bulan, mira still nak ucapkan selamat berpuasa, hari ni dah 15 ramadhan... tak lama dah nak raya kan! first time kot mira rasa puasa jauh dari family cenggini * walaupun tak de lah jauh mana * hahahaa.. lagi 4-5 tahun kot kot lah boleh berpuasa berdua pulak #ehh 
dah lah, sebenarnya entry ni nak buat pendek je, almaklumlah perut dah kenyang, banyak lagi kerja lain yang menanti ni... HAHAHA okay lah kesayangan semua tata :)

meh acah acah perantauan sikit hahahaaa

Selasa, 18 Mac 2014

It's been a long time....


Hi everyone, it's almost 3 months i haven't update my blog, fuhhhhhhh
i'm enjoyed my 'student life' happily and it had been so wonderful,..  I'm sorry dear my blog, i had been ignore you for all this time.. I promise that i'll keep you update, okay! But before that i have to struggled for my exam for sem 1 and after i had finished it i'll have a 'date' with you.. haha.. that's all, i have to do my online quiz before 12am... Bye :) 

From Left : Me, Amalina, Faiz, Mior and Kamil