Rabu, 9 Oktober 2013

Kaum Hawa, sila jaga diri anda sebaik mungkin !


tengah scroll TL facebook tetiba nampak ramai gila post pasal cerita kes rogol student kptm kl tu, dan yang membuat kerja terkutuk tu ialah mamat bangla?! Lepastu mangsa tu pulak dirogol bergilir-gilir oleh 13 orang manusia kejam! Ya Allah, korang ni manusia ke apa hah?! Banyak jugak kes lain yang orang satu kaum, seagama dengan kita rogol bangsa sendiri.. what the ****?!  kenapa lah kejam sangat.. Sampai mangsa meninggal dunia pulak tu..astaghafirullahhalazim...Cubalah fikir sikit kalau benda yang sama terjadi pada keluarga korang, korang sanggup ke tengok family korang menderita?! tak tahu nak cakap apa dah.. Kes macam ni dah berlambak-lambak dah sekarang..Dunia akhir zaman lah katakan.. So, wahai kaum hawa, adik, kakak, makcik, nenek semua tolong jaga diri anda! TOLONG jangan mudah percaya sangat kata-kata orang lain even kawan kita sendiri.. dah terlalu banyak kes kawan yang tak boleh harap, sampai sanggup makan kawan sendiri..ish ish ish.. Kalau nak keluar tu harap jangan lah keluar sorang-sorang and jangan terlalu berani jugak  sebab kaum adam ni pantang dicabar.. Lastly, tolonggglah kalau boleh pakai pakaian yang boleh menyelamatkan kita bukan yang boleh memudaratkan diri sendiri *paham-paham sendirilah ye*  OKAYLAH, itu je buat masa sekarang ni,.. moga-moga kita sama-sama dilindungi olehNYA dan dijauhi daripada ancaman sebegini.. AMIN

Tiada ulasan: